Wie is Yvette?

Met haar roods in Groninger (1981) woont en werkt Yvette in Apeldoorn en Deventer. Yvette is een beeldenkunstenaar en schildert graag portretten en figuren in de ruimte. “Binnen dit gebied portreteer ik personen op het moment dat ze even in gedachten of in beweging zijn. Met mijn losse toets zorg ik ervoor dat niet alles tot in de puntjes is uitgewerkt maar dat er ook nog ruimte is voor de toeschouwer om er zelf invulling aan geven”. Dit maakt haar werk spannend en eigen. Ze werkt met natuurlijk licht, live modelopstellingen en ‘en plein air’. Ze werkt ‘nat in nat’ met olieverf. “Ik durf olieverf dik te gebruiken en echt te boetseren.” Daarnaast werkt Yvette het liefst met het beperkt palet.

Drijfveer

Van jongs af aan heeft ze een passie voor tekenen. Vijf jaar geleden besloot ze het roer om te gooien en deze passie met beide handen aan te pakken en is ze gestart aan de Klassieke Academie in Groningen. Met deze goede basis ontdekt ze steeds meer haar eigen stijl en interesses. Yvette geloofd in de uitspraak die door velen is gedaan, maar door Picasso wellicht het meest bekend is: ‘learn the rules as a pro so you can break them as an artist’. “Dit betekent voor mij dat je met lef en durf moet schilderen en soms het denken uit moet zetten om over te gaan op gevoel en ritme van je waarneming. Dan ontstaan er rake toetsen die niet alles prijsgeven” Yvette haar werken zijn dan ook realistisch en impressionistisch.

Opleiding

Yvette heeft Communicatie gestudeerd in Groningen. Na 20 jaar actief te zijn in de event wereld heeft ze in 2018 haar eigen bedrijf, Beaumonde Hospitality verkocht waarna ze besloot haar jeugddroom na te leven. Inmiddels zit ze in het Masterjaar van de Klassieke Academie Groningen. In 2023 opende ze haar eigen Galerie aan de Walstraat in Deventer. Naast het creëren en verkopen van haar eigen werken, wil ze de schilderkunst toegankelijk maken voor anderen. Haar Atelier bevindt zich dan ook in één van de pittoreske straatjes van Deventer waar de poortdeuren openstaan en waar je haar op goed geluk life kunt zien schilderen. “Ik breng graag mijn passie over op anderen en hou van reuring als bezoekers spontaan binnenstappen en gezellig aan de praat raken over kunst”.

Schrijft U zich in voor onze nieuwsbrief?

© Copyright 2023. Atelier Walstraat. All rights reserved.

Atelier Walstraat
Walstraat 137
7411 GL Deventer

Contact
Yvette Hartog – van Dijk
Tel. 06-22494829
E-mail. info@atelierwalstraat.nl